Onbewuste mind

Onbewuste mind

Je onbewuste mind bevind zich in het autonome zenuwstelsel. Hier worden alle systemen aangestuurd die automatisch verlopen. Super belangrijk, want hier wordt geregeld dat we ademhalen, onze tempratuur constant blijft en dat we onze spieren aanspannen om recht op te kunnen staan. Je hoeft hier verder zelf niet over na te denken. Onze onbewuste mind bevind zich dus ook in dit zogeheten reptielenbrein.

Je onbewuste mind denkt in kortetermijnoplossingen en wil graag alles houden zoals het is. Het zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk plezier gaat beleven en zo min mogelijk pijn gaat ervaren. Dit wordt gebaseerd op eerdere ervaringen die je hebt opgedaan en het proces is emotie gedreven. Het liefst houdt je onbewuste mind alles bij het oude en bekende want ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Onzekerheid over een nieuwe situatie is een mogelijke bedreiging, en dus kans op onplezierige emoties of pijn.

Het heeft een negatief effect op het behalen van je doelen als je focus ligt op de negatieve verschijnselen in een (verander) proces. Dit stimuleert namelijk je onbewuste mind om alles bij het oude te houden en niet over te gaan tot actie.
Reactie plaatsen