Comfortzone

Comfortzone

Je comfortzone is de plek of situatie waar jij je vertrouwd voelt. Het is de plek waar al je gewoontes samenkomen. De grote van de comfortzone is per persoon verschillend. Bij de één is dit met vrienden op de bank tv kijken en voor de ander is dit een wandeling met de hond. Wanneer ben jij binnen je comfortzone?

Je comfortzone is niet alleen gevuld met plezierige dingen. Ook dingen waar je niet echt gelukkig van wordt horen hier thuis. Bijvoorbeeld je keuze om vanavond voor de zoveelste keer uit te stellen om niet naar de sportschool te gaan, of je besluit om alweer je werk niet af te maken terwijl je weet dat morgen de deadline is.

Angst om buiten je comfortzone te gaan

Je kunt buiten je comfortzone treden. Dit kan vrijwillig of gedwongen gebeuren. Als je gedwongen buiten je comfortzone gaat zal je waarschijnlijk zo snel mogelijk terug proberen te keren. Hier kan je namelijk jezelf verbergen, en groei en veranderingen in je leven ontlopen. Je onbewuste mind is de drijvende kracht hierachter.

Het voordeel van je comfortzone verlaten

Je bewuste mind is toekomst gericht en wil dat je gaat groeien en kansen pakt. Om je dromen waar te kunnen maken moet je buiten je comfortzone gaan. Daarbuiten kan je namelijk je gewoontes doorbreken en echte persoonlijke groei waar maken. Dit is ontzettend spannend, want je gaat iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan.

Hier kan je belangrijke nieuwe ervaringen opdoen. Bijvoorbeeld leren autorijden. Als snel krijg je de vaardigheid onder de knie en het is nog eens leuk ook! Omdat je er plezier aan beleeft komen je emotionele onbewuste mind en je relativerende bewuste mind op één lijn te liggen. Op deze manier kan autorijden tot je nieuwe comfortzone gaan behoren. Het vergroten van je comfortzone heeft een positief effect op je zelfvertrouwen waardoor je sneller opnieuw de stap buiten je comfortzone durft te zetten.

Het gevaar van je comfortzone verlaten

Het gevaar dat je onbewuste mind je terug pusht naar je comfortzone ligt altijd op de loer. Daar buiten kan je groeien en kansen pakken, maar je kunt er ook falen, negatieve kritiek krijgen en ontdekken wat je niet kunt.

Zo veilig mogelijk je comfortzone verlaten

Blijf jezelf uitdagen om te groeien en verlaat steeds opnieuw je comfortzone! Roep de hulp in van een coach om de juiste doelen te stellen die behapbaar en realistisch zijn waardoor je meer ervaringen met succes zult beleven. Dit zal je zelfvertrouwen een enorme boost geven! Want buiten je comfortzone overtref je je eigen verwachtingen en worden dromen werkelijkheid.
Reactie plaatsen