arrow_drop_up arrow_drop_down

Workshop ondernemen voor fotografen

Waar gaat de workshop ondernemen over? 

  • Hoe je als fotograaf je omzet van € 15.000 in 3 jaar kunt laten groeien naar € 100.000
  • Met welke techniek je concurrenten een stap voor bent omdat ze deze zelf niet toepassen
  • Hoe je van je hobby je werkt maakt met als uitgangspunt plezier en passie ervaren in je werk
  • Wat de nieuwste marketing trend van dit moment is
  • Hoe jij als fotograaf het verschil maakt in een markt vol concurrenten 
  • Waarom investeren in social media weggegooid geld is als je dit ene element overslaat
  • Wat het nummer 1 ingredient is in je bedrijf om succesvol te kunnen ondernemen

Is dit ook voor jou herkenbaar?

Fotografie is je passie èn het is je werk. Dolgraag wil je dat dit een succes is. Voldoende klanten, keuzevrijheid voor wat betreft de invulling van je tijd en voldoende salaris om onafhankelijk te kunnen zijn van een vaste baan bij een baas. Je doet er alles aan om meer klanten aan te trekken. Zo heb je bijvoorbeeld een tijd geadverteerd op Facebook en Google en je hebt je website aangepast. Daarnaast heb je je prijzen aangepast, maar dit alles zonder resultaat.

Dit roept allerlei vragen op; Komt het door de grote hoeveelheid concurrenten in de fotografie markt? Is de kwaliteit van mijn foto’s die ik maak wel goed genoeg? Vinden klanten mij te duur? En nu... Nu twijfel je over je keuze om fotograaf te zijn. 

Ook voor mij is het bovenstaande heel herkenbaar. Na 5 jaar gewerkt te hebben als fotograaf liep ik vast. Mijn passie gaf me niet het salaris en de keuzevrijheid waar ik op hoopte toen ik startte. 5 Jaar had ik er hard aan gewerkt om mijn bedrijf tot een succes te maken, maar ik moest de conclusie trekken dat het me niet was gelukt. Stiekem voelde het aan alsof ik faalde. Ik twijfelde aan alles, vooral of ik wel goed genoeg was als fotograaf. Ik stond op het punt om helemaal te stoppen met fotograferen.


Tijd om in actie te komen!

Eén ding is zeker. Als je alleen maar naar je huidige situatie kijkt, opmerkt dat het je niet lukt, maar verder niet in actie komt krijg je in de toekomst nog steeds hetzelfde resultaat.


Op het moment dat ik de handdoek in de ring wilde gooien werd ik gecoacht door Lotte. Als business consultant is het haar werk om problemen te analyseren en oplossing te vinden voor bedrijven die vastlopen. Samen vonden we de oplossingen die ik nodig had. Ik had mezelf nog nooit eerder als ondernemer gezien en al helemaal op het moment besloot full time fotograaf te worden. Het probleem wat opgelost moest worden lag in de basis, want ik had een aantal cruciale stappen overgeslagen. 

We analyseerden wat ik deed en wat ik graag zou willen doen. Hieruit volgde een plan, volledig afgestemd op wie ik ben als fotograaf, maar ook als mens. In mijn situatie was het nodig om het roer volledig om te gooien. Dit resulteerde in een nieuwe bedrijfsnaam, nieuwe stijl van fotograferen en een compleet nieuw pakket aan producten en prijzen. Een ontzettend spannende periode!  

Iedere dag ben ik nog steeds blij dat ik die stap heb gezet. Met mijn bedrijf The Wedding Story heb ik een succesvolle formule opgezet met mijn team van 6 fotografen waarmee ik verschillende bruiloften per dag kan fotograferen. Uit fotografie haal ik een fulltime salaris waarmee ik onafhankelijk ben van werk in loondienst. Ik krijg meer aanvragen voor opdrachten dan ik aan kan en hierdoor heb ik de vrijheid om de keuze te maken een opdracht aan te nemen of niet. Dat alles door de stap te zetten om in actie te komen toen ik vastliep en terug te keren naar de basis.

Reacties van eerdere deelnemers

Arjan & Lotte

Een succes maken van je fotografiebedrijf is voor iedereen weggelegd. Als ik het kan, dan kan jij het ook bereiken! Ik heb ervaren hoe het is om je passie in fotografie kwijt te raken, maar gelukkig heb ik deze terug kunnen vinden. Samen met Lotte wil ik je helpen om je passie terug te vinden in fotografie. Terug naar de basis en van daar uit een duidelijk plan maken waar je al je keuzes op kunt baseren. Wij geloven niet in 1 gouden succesformule die voor iedereen werkt. Wel geloven we dat er een succesformule bestaat die specifiek bij jou past en dat wij die samen met jou kunnen ontdekken en uitwerken. Tijdens deze workshop vertellen we je hier alles over.

Workshop ondernemen

vrijdag
13-12-2019
10:00
12
jaar docent ervaring
10
jaar topsport ervaring
300

fotografen begeleid

Je verder ontwikkelen als fotograaf

Wat had me al die tijd weerhouden om te denken als ondernemer? Ik wilde fotograferen! Ik wilde me verder ontwikkelen als fotograaf, want daar lag mijn passie. Niet bij het ondernemen, dat kreeg ik er als (ongevraagd) cadeau bij. Tot ik besefte dat juist het ondernemen de levensvatbaarheid van mijn fotografie werkzaamheden bepaalde. Zonder klanten was ik geen fotograaf, maar iemand met een fotografie hobby. Vanaf het moment dat ik meer oog kreeg voor ondernemen heb ik mezelf juist als fotograaf het snelst kunnen ontwikkelen. In de periode die volgde won ik 7 Fearless awards, haalde 2 jaar achter elkaar de top 10 bij de Masters en won 2 jaar achter elkaar een Bruidsfoto Award. Dit alles omdat ik helder voor ogen had waar ik bezig mee was. Als fotograaf en als ondernemer.

Waar gaat deze workshop ondernemen voor fotografen over?


Meer klanten

  • Positioneer jezelf als fotograaf en je bedrijf op de juiste manier in de markt zodat klanten duidelijk weten waarom ze voor jou moeten kiezen i.p.v. voor je concurrent. Neem niet steeds willekeurige beslissingen in de hoop om aantrekkelijker te worden, want dit werkt averechts.

Meer vrijheid

  • Ga niet zomaar wat doen als fotograaf. Ga consistent te werk met een duidelijke strategie waarop jij al je keuzes kunt baseren en start daarbij met de basis. Creëer zo een duidelijke focus, heeft het geen positieve bijdrage bij het halen van je doel? Stop er dan direct mee! 

Meer inkomen

  • Bied de een combinatie van de juiste diensten en prijzen aan en breng je inkomsten en uitgaven in balans. Verdien een salaris die je onafhankelijk maakt en bouw daarnaast een buffer op voor eventuele mindere tijden.

Workshop details

Prijs: € 375,-
Workshop data: vrijdag 13-12-2019
Locatie: Noordhoek, Noord-Brabant (gratis parkeergelegenheid)
Duur: 10:00 tot 15:00 uur (inclusief lunch)


Kleinschalige workshop ondernemen voor fotografen

Dit is een persoonlijke workshop met een select aantal deelnemers. Er is plaats voor maximaal 5 cursisten. Zo voorkomen we dat het een grootschalige groepsworkshop wordt waarbij het niveau oppervlakkig is. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en kunnen direct ingaan op al je vragen. Dit betekent wel dat er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Reserveer dus op tijd.