Doorzettingsvermogen

Doorzettingsvermogen

Wat is doorzettingsvermogen?

Je doorzettingsvermogen is de bereidheid om je doelen te realiseren. Doorgaan ondanks mogelijke tegenslagen die je daarbij moet doorstaan. Het is de kracht om keuzes te maken en daarom werkt het samen met je focus. Hoe meer succes je ervaart, des te meer doorzettingsvermogen je krijgt, des te groter je zelfvertrouwen groeit.

Iemand met veel doorzettingsvermogen heeft een grote berg wilskracht, en is resultaatgericht en stressbestendig. Vastberaden en niet van plan om af te wijken van het doel ondanks de mening van anderen.

Teveel doorzettingsvermogen

Je kunt hier ook in doorslaan. Met een pitbull-mentaliteit kan je drammerig overkomen en kan je moeite hebben om je standpunt aan te passen a.d.h.v. de feedback die je ontvangt. Voor je het weet word je door je omgeving opgemerkt als weinig flexibel. Blijf altijd openstaan voor feedback en durf je plan aan te passen. Dit doet niks af aan je vermogen om door te zetten en je doelen te bereiken. Sterker nog, het gaat je helpen!

Vergroot je doorzettingsvermogen

Wil je een doel realiseren waarvoor je intrinsieke motivatie erg hoog is? Dan zal je merken dat je ook over relatief veel doorzettingsvermogen beschikt. Je hoeveelheid doorzettingsvermogen is afhankelijk van je motivatie en is per persoon verschillend.
Reactie plaatsen